Sunday, March 13, 2011

pühapäev

Täna käisin kirikus. Soome neiud on kristlikest perekondadest ja soovisid ka siin kirikut külastada. Mina lonkisin niisama huvi pärast kaasa. Peas mõtlesin kogu tee kirikusse, et kui pean mingi hetk palvetama, et millist Jaan Tätte laulukest pomiseda. Eks ole ju temagi omamoodi püha mees. Ühtegi palvet ma ju ei tea.

Teenistus algas sellega, et inimesed jäid umbes pool tundi hiljaks. Tüüpiline Aafrika.
Kogudust juhtis üks kena naisterahvas, kes meid muidugi ette ritta kohe istuma pani, et meil üldse mingit aimu ei oleks, mida me tegema peame.
Peab tunnistama, et kõige selle tantsu, tummimängu ja laulu keskel tekkis isegi minul, täispaganal, hetkeks mingine püha tunne. Püha tunne jõudis muidugi järgneva 3 tunni umbkeelse palvetamise jooksul üle minna. Ja kui palvus oli läbi..hakkas kirikus laat. Toodud annetused müüdi oksjoni korras maha. Üks kohalik noormees ostis meile kolmele neiule 3 muna..meie ostisme vastutasuks noormehele ananassi. Lisaks hankisime veel paprikat, pähkleid ja 2meetrise suhruroolati. Ma ei tea, mina pole veel enne kirikust munad näpus lahkunud :D
Huvitav kogemus oli. Keset palvust lapsed pissivad seal samas, beebid magavad põrandal ja paljas rind välgub. Aga 4 tundi kirikus olla..oh, liig, mis liig. Hea meel, et sai jälle nende inimestega koos midagi neile tõelist ja ehedat kogetud.



Ühesõnaga, hea päev.

No comments:

Post a Comment