Wednesday, November 3, 2021

03/11/21

 Vihmaperiood on siin sel aastal korralik. Selliseid päevi, kus hommikul hakkab sadama ja sajab poole ööni, on pigem vähem kui rohkem. Tavaliselt on ikka hommik ilus, pealelõunal korralik sadu ning õhtu jälle pigem kena. Aga eile oli selline terve-päeva-sajab päev. Eile oli ka me esimene välitööde päev. Külastasime 1997. aastal istutatud metsaalasid. Sinna jõudmine oli tänu vihmale paras katsumus. Nimelt...

                            Juhtus see, sest auto all on täiesti siledad rehvid ja vihmaga tekib mudaliug.

                                                                    Ja siis juhtus see. Oih.

 Ja see juhtus ka. Aga rohkem ei juhutnud midagi. Kui siis veel ka see, et mul õnnestus mingisugune kõigi takjapallide ema endale juustesse hinni joosta. Isaiah kakkus neid mult juuste ragisedes peast ning sosistas pidevalt: sorry-sorry-sorry. Jälle natuke vähem juukseid.

Paganama häid autosid tegi Toyota kunagi. See vaene Land Cruiser on terve oma elu (viimased 40 a?) iga päev sellist vatti saanud. Ja ta liigub! Metsas on hea, sest auto leiab lõhna järgi suht eksimatult ülesse :)

Kuna öö läbi sadas, siis otsustasime täna mitte metsasügavustesse minna. Meid on nüüd ka kohustuslik püssimees pidevalt saatmas, et ikka turvaline oleks. Kippus mind täna nii palju kohe valvama, et põõsas hädal käimise hetke leidmine ostus keerulisek. Aga ka täna sadas nii kõvasti, et poole päeva pealt muutus mäenõlv muda-liumäeks ning püsti seismine suht võimatuks ja pidime loobuma ja uurimisjaama tagasi tulema. Õnneks/kahjuks saime me aga juba nii palju proove, et homme pean mina jälle laboris istuma hakkama kui teised metsas hullamas käivad. Nagu Anu mind lohtutas, siis peab projekti aju tööd tegema hakkama. Aga õnneks on mets kohe labori taga ning saan igal hetkel paavianidega koos ringi jooksma minna. Anu on mul küll keelanud üksi metsas käimise ära..pööööö ütlen ma selle peale. 




                                                        Doktor Holmi vaksikudisko.

                                                                50 sendi eest banaane.

Paari sõnaga veel ka olukorrast riigis. Riik on endiselt eriolukorras koroona tõttu. See tähendab, et koolid on suletud ning kehtib komandanditund alates kella 21st. Hull lugu on see, et koolid on suletud juba kevadest saati. Vaesed lapsed. Koolid loodetakse avada uuel aastal. Hoolimata sellest, tuleb tunnistada, et ma tunnen ennast palju ohutumalt siin kui ma enne kartsin. Nimelt on kõik me assistendid vähemalt ühe vaktsiiniga vaktsineeritud, osad ka kahega. Kõik kannavad väga korrlikult maski. Ja tegelikult ei ole me kunagi siseruumides. Sest siinsetel ruumidel ei ole ju klaasidega aknaid. Avad on kaetud lihtsalt võrguga. Samuti on ka autoga sõites alati aknad lahti. Nii et julgen isegi väita, et Eestis on praegu palju suurem tõenäosus Covidisse jääda kui siin. Ja inimesed tahavad saada vaktsineeritud. Lihtsalt vaktsiine ei ole saada piisavalt suurtes kogustes. Võite kõik need vaktsiinid, mida eestlased ei taha, siia saata.

1 comment:

  1. See Cruiser peaks siiski olema umbes 90-nendate keskpaik, aga kvaliteetsed olid nad küll ja austraalias saab siiani sellise tutika poest osta, ainult EU-s ei tohi täna müüa autosid, mis kauem kui 10a vastu peavad.

    ReplyDelete