Sunday, May 3, 2015



03.05.15
Eile oli töisem päev. Ennelõunal käisime Demnatis korajunne korjamas. Kohalikel oli kerge hämming: tuleb kari valgeid naisi (pluss Andro), käivad mööda tänavat ninad maas- otsivad midagi. Leiavad junni, hõiguvad rõõmsalt üksteisele ning pistavad kotti ning võtavad kaasa. Üks noormees tuli meie juurde ja üritas seletada, et see on prügi ning pole tarvis näppida. Meie näppisime aga ikka. Demnat on suht väike asulakene, pole seal miskit peale koerajunnide vaadata. Tagasi tulles võtsin end kokku ja ronisin mäe otsa, samal ajal võideldes kuumarabanduse ja südamerabandusega, et vaadata, mis mäe taga on. Üllatus-üllatus, mäe taga oli mägi. Kaks päeva järjest on siin ikka pehmelt öeldes kuum olnud. Ka öösel saab lühikesete riietega olla. Osad meist teevad siin inimkatseid enditega. Päikesekreem ning päikesepõletuse ennetamine ja ravimine on ju nõrkadele. Käivad siin nagu villilised ketendavad punased vähid ringi. Pritsin burn shieldi paremale ja vasakule kelle peale aga saan ning veenan inimesi kreemi kasutama, aga ikka üsna tulutult. Sain täna ka väikese põletuse randmele, sest ilmselgelt oli mingi laik vahele jäänud, aga ei miskit hullu.
Toomasel oli täna sünnipäev. Palusime pererahval koogi küpsetada hommikusöögiks ja saime suisa 2 kooki ja erinevaid küpsiseid. Laulsime pidulikult ja puha. Tundus, et talle meeldis. Sõin sellised pähklijahust küpsiseid nagu Meeri maapähklitest teeb, ainult et mandlijahust- samuti väga head. Tasub proovida.
Täna sõitsime veel kõrgemale mägedesse ja turnisime umbes 2000 m kõrgusel. Ilm oli meeldivalt jahedam. Vaene Dustur (ametlikes paberites on meil Dusteri asemel Dustur) sai ikka vatti vaesekene ja ägises seal teede peal. Nelivedu oleks ka lahtise kruusaga mägiteel meeldiv. Väga palju oli mägedes mootorrattaturiste. Ja vähemalt üheksal kümnest oli BMW. Nägin ka ilusat kollast BMWd- njaa- sõidaks küll sellisega. Mäed on siin ikka uskumatult võimsad. Palju väikeseid mägikülasid, tohutud kitsekarjad ja südame alt kõhedaks võtvad kitsukesed teed. Tagasi jõudes sulasin enda sünteetilise teki sisse ja magasin 2 tundi. Täpselt sama mustriga rõvedad määrdunud sünteetilised tekid on ka siin nagu Ugandas. Aru ma ei mõista, miks kogu Aafrika neid jõledusi täis on. Hetkel peaksin öist püüki tegema, aga ei jõua mina seal lina ääres trügida. Tunnis tuleb umbes 2 vaksikut linale ning meil on 5 inimest, kes neist huvitatud on. Õnneks on emased ikka mulle broneeritud ja saan need enamasti endale. Katsega on tegelikult kõik hästi ning kurta pole. Kui siis ainult seda, et kahtlaselt surematud on need vaksikud siin ning purgid, kuhu neid toppida, hakkavad juba otsa saama.
Homme läheme tammikut otsima. Ehk õnnestub Holm oak’e näha.
 Kuu tõuseb.
 Ninnuke.
 Laelamp.
 Mägi lähivõttes.
 9 puu mets.
 Atlas.

 Ja ka 2000 m kõrgusel ilmuvad ei kusagilt välja poisikesed, kes tahavad hommi ja raha.







Mm..Toomase sünnipäevakook.

No comments:

Post a Comment